Meditatief tekenen en intuitief schilderen

Op maandagmiddag om de twee weken werken we in een klein groepje van max. 5 deelnemers van 14.00-16.00 uur Kosten: 3 keer 51.- , per keer 20.- incl. thee en excl.materiaal. Locatie: Lijsterbeslaan 9, 6706 CD Wageningen. We tekenen o.a. naar waarneming bijv. een bloem, besjes, takjes volgens de methode van Zen zien tekenen of mandalas. Inspiratiebron voor het meditatief schilderen is een gedicht of een muziekstuk.

We starten met een meditatieoefening. Daarna gaan we in stilte tekenen of schilderen. Onze ervaring van de middag gaan we in een gedichtje o.a. Haiku verwoorden. Dit is een Japanse gedichtvorm van drie regels. Op het eind wisselen we uit en sluiten af met een korte meditatie. Meenemen: potlood en schetsboekje. Teken- of schilderervaring is niet nodig. Het plezier en het niet moeten staan voorop. Juist daarom ontstaan soms dierbare tekeningen of schilderijen. Begeleiding: Ruth Eisen, kunstzinnig coach en kunstenaar. Tel. 0317-415212

Schilder-tekenlessen in Wageningen individueel of in een groep

Wilt u leren schilderen of tekenen in een groep of individueel dan kunt u in mijn atelier terecht.

Kunstzinnige begeleiding in mindfulness

Als u meer inzicht, ontspanning en inspiratie wilt ervaren in uw dagelijks levens dan is het mogelijk met behulp van kunstzinnige middelen (intuitief, meditatief schilderen, tekenen of boetseren, collage maken...),counseling en meditatie daaraan te werken. U zult daardoor meer helderheid,vreugde en innerlijke ruimte ervaren. U kunt zelf een thema aanreiken of via meditatie en visualisatie naar een thema, symbool of beeld geleid worden.
De kosten zijn per kunstzinnige begeleiding van ±1,5 uur €60 incl. materiaal, koffie/thee. Locatie:atelier Wageningen. U bent welkom voor een gratis kennismakingsgesprek.

Kunstzinnige, meditatieve schilder of tekenworkshop for Two

Bijv. met je partner, vriend-in, zus, dochter…op thema na eigen wens (innerlijke reis, kleurbeleving…) in mijn atelier of zomers in mijn tuin. Wil je de relatie met iemand verfrissen, verdiepen of gewoon een keer samen genieten van iets anders samen te doen? Het is verrijkend om een dagdeel met elkaar kunstzinnig te werken.
De kosten van de schilderworkshop van 2 uur zijn per persoon €40 incl. materiaal en koffie/thee. Locatie:atelier Wageningen.

Workshops voor groepen op aanvraag

Als kunstzinnig counsellor en kunstenaar bied ik aan organisaties en bedrijven op aanvraag verschillende schilder-, creatieve workshops of cursussen aan. Men kan terecht voor een dagdeel schilderen of tekenen op wens naar een thema. Verder zijn bezinning, bezieling, bewustwording en verbinding door middel van creatieve en meditatieve elementen kenmerkend voor mijn cursussen. Mogelijk is: o.a. intuitief mandala-tekenen, meditatief schilderen, schilderen op muziek of naar aanleiding van een visualisatie, meditatief boetseren, intuitief schilderen naar aanleiding van een thema:bijv: innerlijke reis, licht en donker, creatief communiceren, putten uit de bron, valkuilen en kwaliteiten.
Kosten in overleg.

q
q
q
q
q
q